ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-EDUCATION

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ISST Schroth 

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ISST Course

International Schroth Three Dimensional Scoliosis Therapy

 

 

 

 

 

BASIC ISST Schroth Course

Asklepios/Spine Concept Sobernheim

 

Εκπαίδευση στην αυθεντική μέθοδο Schroth- θεραπεία Σκολίωσης με διεθνή πιστοποίηση από το Asklepios Katarina Schroth klinik/Spine Concept Sobernheim Institute.

Αθήνα Μέρος 1-> 03-07  Ιουλίου 2024        κόστος 800€

Αθήνα Μέρος 2 -> 06-10 Νοεμβρίου 2024   κόστος 800€

Γλώσσα Σεμιναρίου:  Ελληνικά – Αγγλικά

Η πιστοποίηση δίνεται μετά από γραπτές εξετάσεις στο τέλος του 1ου μέρους και πρακτικές εξετάσεις στο τέλος του 2ου μέρους.

για την εγγραφή σας συμπληρώστε την φορμα : Φόρμα Εγγραφής 
Πληροφορίες στο schrothgreece@gmail.com ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2160041806
Η ομάδα του Schroth Greece δίνει την ευκαιρία σε πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτές  να εκπαιδευτούν στην αυθεντική μέθοδο  Schroth, όπως αυτή εφαρμόζεται στο κέντρο Asklepios – Katharina Schroth. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Spine-Concept-Sobernheim και υπό την εποπτεία του Axel Hennes PT International ISST Schroth Instructor.

*όμορα επαγγέλματα μπορούν  υπο προύποθέσεις να παρακολουθήσουν το πρώτο μέρος της μεθόδου.

Η εκπαίδευση ISST είναι η μόνη που οδηγεί σε πιστοποίηση της μεθόδου με τίτλο Certified Schroth Therapist.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

BASIC ISST Schroth Course Part 1

Αθήνα Μέρος 1-> 03-07  Ιουλίου 2024   

 

Εκπαιδευτής : Alexandros Kastrinis Regional ISST Schroth Instructor

Υπεύθυνοι Σεμιναρίου : Alexandros Kastrinis PhD c. MSc PT / Vaggelis Theodosopoulos MSc PT.  Certified Schroth Therapists

Γλώσσα Σεμιναρίου: Ελληνικά -Αγγλικά – Εγχειρίδιο σεμιναρίου σε Ελληνικά και Αγγλικά

Χώρος διεξαγωγής:  ATHENS SCOLIOSIS – Spine Rehabilitation Clinic Κοραή 60Γ Μοσχάτο ΤΚ 18345  

Κόστος Σεμιναρίου :800 Ευρώ

Προκαταβολή 300 Ευρώ 

Στόχοι και περιγραφή
Στο πρώτο μέρος της εκπαίδευσης θα γίνει η παρουσίαση μιας γενικής άποψης σχετικά με τη θεωρία και τα πρακτικά μέρη της προσέγγισης Schroth σε συνδυασμό με γενικές πληροφορίες σχετικά με τη σκολίωση.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της σκολίωσης, να αξιολογούν τη σκολίωση, να ταξινομούν τους ασθενείς και να αρχίζουν να αναπτύσσουν σκέψεις σε «Body Blocks» και τις απαραίτητες διορθώσεις στα επίπεδα του σώματος και  γύρω από τους βιομηχανικούς άξονες. Η διορθωτική αναπνοή παρέχει ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη χρήση ενδογενών δυνάμεων στην βελτίωση των λειτουργικών δραστηριοτήτων και της κινητικότητας στις κοιλότητες του παραμορφωμένου και τροποποιημένου κορμού.

Οι τοποθετήσεις, με χρήση απλού εξοπλισμού, αποτελούν κρίσιμο μέρος εκπαιδευτικής διαδικασίας του ασθενή, βοηθώντας στην ανάπτυξη της κατανόηση και της προσαρμογής σε βασικές αρχές της ISST  Schroth στην καθημερινή ρουτίνα της θεραπευτικής διαδικασίας.
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές διορθώσεις που περιλαμβάνουν πυελικές διορθώσεις με βασική ένταση και σε συνδυασμό με τοποθετήσεις των ώμων. Θα χρησιμοποιηθούν χειρωνακτικές τεχνικές για την ιδιοδεκτική διδασκαλία και τη βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας των ασθενών.

Βασικές ασκήσεις σταθεροποίησης 3 διαστάσεων σε σταθερή τοποθέτηση βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ευθυγράμμισης. 

 


BASIC ISST Schroth Course Part 2

Αθήνα Μέρος 2 -> 06-10 Νοεμβρίου 2024 

 

Εκπαιδευτής:  Nikola Jevtić MSc  ISST Schroth Instructor

Υπεύθυνοι Σεμιναρίου: Alexandros Kastrinis MSc PT / Vaggelis Theodosopoulos MSc PT.  Certified Schroth Therapists

Γλώσσα Σεμιναρίου: Ελληνικά -Αγγλικά – Εγχειρίδιο σεμιναρίου σε Ελληνικά και Αγγλικά

Χώρος διεξαγωγής:  ATHENS SCOLIOSIS – Spine Rehabilitation Clinic  Κοραή 60Γ Μοσχάτο ΤΚ 18345

Κόστος Σεμιναρίου :800 Ευρώ

Προκαταβολή 300 Ευρώ 

Στόχοι και περιγραφή

Το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης εμβαθύνει μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία της μεθόδου Schroth. Οι θεωρητικές πτυχές θα αναθεωρηθούν και θα βελτιωθούν. Θα συζητηθούν πρόσθετες ταξινομήσεις όπως των Κίνγκ, Λένκε και Ρίγκο. Θα παρουσιαστούν οι κύριες αρχές της χρήσης κηδεμόνα.
Το δεύτερο μέρος ολοκληρώνει την τυποποιημένη θεραπευτική διαδικασία από τη φυσική αξιολόγηση στο πλάνο ατομικής θεραπείας που αποτελείται από ασκήσεις, διόρθωση στάσης και πιο συγκεκριμένες βοηθητικές χειρωνακτικές τεχνικές. Οι βασικές ασκήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πιο λειτουργικές και απαιτητικές τροποποιήσεις, προκειμένου να προσαρμοστεί το πρόγραμμα θεραπείας στην αναπτυσσόμενη ικανότητα άσκησης των ασθενών.
Ο θεραπευτής μαθαίνει περισσότερα σχετικά με τη σκολίωση σε ενήλικες και ηλικιωμένους ασθενείς. Η σκολίωση και ο πόνος είναι η κύρια πτυχή αυτής της ομάδας ασθενών και οι δύο οντότητες πρέπει να συμπεριληφθούν,ξεχωριστά, στο πρόγραμμα θεραπείας.

Στα πρακτικά μέρη οι συμμετέχοντες δουλεύουν ανεξάρτητα υπό την εποπτεία του εκπαιδευτή και έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματα εντός της θεραπευτικής ομάδας.
Για να κατανοήσουμε περισσότερα για τον χειρουργικό τρόπο θεραπείας θα δίνεται μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας και των τυπικών τεχνικών.

 

 

ISST EVIDENCE

 

 

                                                                    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 

 

Μήνυμα από τον Axel Hennes, Επικεφαλής της εκπαίδευσης ISST Schroth

Μήνυμα από τον Nikola Jevtic. International ISST Schroth Instructor

Start typing and press Enter to search